10 oktober: regenboogvlag

Op zaterdag 10 oktober hangen wij de regenboogvlag uit. Om onze gastverenigingen en vooral de Hoeksche Waard te laten zien dat bij korfbalvereniging Korbatjo iedereen welkom is. Een dag later is het Coming Out Day: een internationale dag van aandacht en respect voor lhbti’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen). Deze dag komt jaarlijks terug op 11 oktober. Een belangrijk statement van deze dag is: jezelf zijn, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit. De term Coming Out verwijst naar het idee “uit de kast komen”. Het uithangen van de vlag bij Korbatjo is een aanvulling op de regenboog aanvoerdersband die in de vereniging gebruikt wordt, onder meer door de captain van het eerste team.

 

Onze leden en ouders/verzorgers geven aan dat Korbatjo zo’n fijne, sociale vereniging is. Er wordt naar elkaar om gekeken en waar nodig voor elkaar gezorgd. Vele vriendschappen maar ook gezinnen zijn begonnen bij ons op de club. Toch zijn we geen gesloten vereniging, maar is iedereen welkom. Wij zien graag dat Korbatjo een veilige sportomgeving is waar iedereen zich op zijn gemak voelt in het team en de vereniging. Dat je kunt zijn wie je bent – ongeacht bijvoorbeeld gender, seksuele voorkeur, huidskleur, beperking of geloof – zonder bang te zijn wat anderen van je vinden. We proberen uitsluiting en andere vormen van ongewenst gedrag te voorkomen of herkennen en in te grijpen als het toch gebeurt.

 

Zijn we een perfecte vereniging? Nee. Zijn we een gezellige vereniging? Zeker weten! Je bent van harte welkom bij Korbatjo. Meer info, klik hier.

 

Met dank aan LHBTI+ Hoeksche Waard voor het aanjagen! Zij deden de oproep om op 11 oktober op Coming Out Day massaal de regenboog(vlag) te laten zien in de Hoeksche Waard!

 

#HWvlagt