Eerste winst voor Korbatjo

Na de verliespartijen tegen Vriendenschaar (B) en ACKC trof Korbatjo op haar eigen zonovergoten complex het eveneens nog puntloze Keep Fit ’70 uit Roosendaal.

 

Voor beide teams was dit daarom al vroeg in de competitie een belangrijke wedstrijd. Voor het talrijke publiek schoot Korbatjo furieus uit de startblokken en via goede aanvallen en scherp verdedigen stond er al vrij snel een 7-0 tussenstand op het scorebord. Het was voornamelijk Alex de Reus die het team van coach Marcel Versteeg scorend op sleeptouw nam. Ook Mischa Coppens liet zich aanvallend gelden, evenals Carlo van Veen en Abe Lorenz.

 

Nadat Keep Fit’70 wat terugdeed deden de dames Ruby Vermaas en Aranka van Veen ook een duit in het zakje. De rust werd mede daardoor ingegaan met een zeer comfortabele 12-6 stand.

 

Ondanks deze enorme marge hield Versteeg zijn team voor dat de buit nog niet binnen was en er nog een half uur vol gas gegeven moest worden. De eerste doelpunten na de thee vielen echter aan Brabantse zijde.

 

Tot aan de 16-11 van Carlo van Veen was er geen vuiltje aan de strakblauwe lucht, maar doordat de doelpuntenmachine bij de Hypotheker/Detalis formatie stokte en er met name rondom de korf niet scherp genoeg verdedigd werd konden de Brabanders het gat steeds kleiner maken. Bij de stand van 16-15 floot de scheidsrechter gelukkig af en bleven de punten in Oud-Beijerland. Dat zorgde voor opluchting en blije gezichten bij Korbatjo, maar het weggeven van de grote voorsprong is iets wat het team van Versteeg deze week maar eens goed moet analyseren.

 

Volgende week speelt Korbatjo weer thuis. Tegenstander is het Zeeuwse Atlas. Aanvang is 15.30 uur.

 

Scores Korbatjo: Alex de Reus 5x, Carlo van Veen 3x, Mischa Coppens, Abe Lorenz en Ruby Vermaas allen 2x, Aranka van Veen en Anouk van der Kraan beiden 1x.