Opnieuw geen punten voor Korbatjo

Na de nederlaag van vorige week tegen Atlas stond er voor Korbatjo afgelopen zaterdag een nieuwe  wedstrijd op de planning tegen het bovenin bivakkerende Erasmus uit Rotterdam. Na een week hard trainen en wat veranderingen in de vakopstelling begonnen de Oud-Beijerlanders vol goede moed aan de strijd om de winst.

De ploeg, onder leiding van Marcel Versteeg, kwam goed uit de startblokken. Alex de Reus opende de wedstrijd met een mooi schot, waar de studentenploeg echter meteen een antwoord op had (1-1). Carlo van Veen maakte dit meteen weer goed met een korte kans onder de korf (1-2). De doelpunten vielen om en om, maar na een tijdje wist de tegenstander wat uit te lopen tot een comfortabele voorsprong van 7-4. Een belangrijk doelpunt kwam van Anouk van der Kraan, waardoor het vlaggenschip van Korbatjo weer kon aanhaken (7-5). Vlak voor rust zette Erasmus nog één keer aan en wist het gat van de korf nog een paar keer te vinden (11-7). Ondanks de ruime achterstand was het besef er bij Korbatjo dat er nog niets was verloren.

Scheidsrechter Schellaars gaf het startsein voor de tweede helft en dat hadden de Rotterdammers beter door dan de Hypotheker/Detalis formatie. Ze stonden op scherp en vrijwel iedere aanval was direct raak. Ze wisten maar liefst vijf goals achter elkaar te maken, waardoor de achterstand groter en groter werd (16-7). Voormalig captain Rikkert Huisman maakte zijn rentree en liet meteen zien dat de Oud-Beijerlanders zich nog niet gewonnen gaven. Helaas bleven de schoten van de tegenstander de goede kant op vallen, waardoor Korbatjo niet meer kon aanhaken. Bij een eindstand van 22-14 blies de arbiter de wedstrijd af en moest de ploeg uit de Hoeksche Waard zich neerleggen bij een verlies.

Deze week maakt Korbatjo zich op voor een volgende uitwedstrijd, dit keer in Goes tegen TOGO. De Zeeuwen staan twee posities hoger op de ranglijst en hebben net als Korbatjo een verloren wedstrijd achter de kiezen. De ploeg van Marcel Versteeg is erop gebrand om in Goes de punten te pakken en daardoor aan te haken in de middenmoot van poule 2G. De wedstrijd vangt aan op het ongebruikelijke tijdstip van 18.15 uur. Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Alex de Reus 7x, Carlo van Veen en Rikkert Huisman beiden 2x, Abe Lorenz, Anouk van der Kraan en Anne van Nes allen 1x