Verdiende remise Korbatjo

Na de verliespartij tegen Erasmus vorige week, speelde Korbatjo afgelopen zaterdag tegen TOGO in Zeeland. Na een goede trainingsweek en met Rikkert Huisman weer in de gelederen (Abe Lorenz startte op de bank) waren de spelers gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten en de punten mee terug te nemen.

 

Gezien de stand in poule 2G was deze wedstrijd voor beide teams belangrijk. Door het late aanvangstijdstip werd er gespeeld onder kunstlicht en het publiek werd een leuke en spannende wedstrijd voorgeschoteld, waarin beide ploegen uiteindelijk aan elkaar gewaagd waren.

 

Aanvoerster Anne van Nes opende de score voor Korbatjo met een strafworp en bracht zo haar team op gelijke hoogte met TOGO, dat de 1-0 op het scorebord had gezet. Halverwege de 1e helft probeerden de Goesenaren wat weg te lopen bij Korbatjo, maar de eerste treffer van Rikkert Huisman zorgde voor de aansluitingstreffer (5-4). Even later brachten Mischa Coppens met een fraai afstandsschot en Anne van Nes en Carlo van Veen, beiden met een benutte strafworp, de Hypotheker/Detalis formatie terug tot 8-7, wat ook de ruststand was.

 

Trainer Marcel Versteeg was niet ontevreden en stipte de verbeterpunten tijdens de thee nog eens aan. Met het nodige vertrouwen werd het tweede deel aangevangen. Nadat Korbatjo eerst nog een tegentreffer moest incasseren, bogen de Beijerlanders de score in hun voordeel om via een benutte strafworp door Anouk van der Kraan (10-11). TOGO bleef aanhaken, maar kreeg het steeds lastiger. Invaller Abe Lorenz bracht met zijn eerste en Korbatjo’s 15e treffer de tussenstand op 12-15. Helaas kon het team van Versteeg niet doordrukken en daardoor begon TOGO er weer in te geloven.

 

Bij 15-17 wisten de Zeeuwen vier maal achter elkaar te scoren, waardoor men dacht de buit toch nog binnen te hebben (19-17). Topscoorder Rikkert Huisman sierde echter zijn eerste volledige wedstrijd na zijn blessure op met nog twee mooie afstandsschoten en bracht daarmee de eindstand op 19-19. Door de late gelijkmaker voelde dat voor Korbatjo als een gewonnen punt.

 

Volgende week speelt Korbatjo thuis tegen koploper DES uit Delft. De laatste thuiswedstrijd op het veld van dit jaar begint om 15.30 uur.

 

Doelpuntmakers bij Korbatjo: Rikkert Huisman 5 x, Anne van Nes 4x, Mischa Coppens 3x, Abe Lorenz en Carlo van Veen 2x, Anouk van der Kraan, Aranka van Veen en Ruby Vermaas allen 1x.