Korbatjo niet tevreden met punt

Na lang wachten was het afgelopen zaterdag eindelijk weer zover: de eerste competitiewedstrijd in de nieuwe poule pool 2l-b. Met maar vier teams in de poule is de kans op promotie of degradatie groter en is elke wedstrijd dus spannend. Voor Korbatjo stond er meteen een belangrijk duel op het programma, namelijk tegen OZC in Rotterdam Zuid. De vorige wedstrijd werd nog nipt verloren en daarom waren de Oud-Beijerlanders er dit keer extra op gebrand de punten mee naar huis te nemen.

Coach Marcel Versteeg koos ervoor om met wat wisselingen binnen de selectie de nieuwe zaalcompetitie in te gaan. Zo is Anja Lander in de ploeg gekomen voor Anouk van der Kraan en heeft Wibe Rombout de plaats ingenomen van Alex de Reus.

Onder leiding van scheidsrechter Tempelman begon de wedstrijd redelijk gelijk op. Er vielen wat goals aan de kant van OZC, maar het vlaggenschip van Korbatjo wist het eerste gaatje te slaan met doelpunten van Mischa Coppens, Carlo van Veen, Rikkert Huisman, Ruby Vermaas, Anne van Nes en Anja Lander (3-6). De Rotterdammers wisten dit gaatje weer te dichten door een aantal rake afstandsschoten, waardoor de stand weer gelijk werd (6-6). Vlak voor rust wisten Mischa Coppens, Carlo van Veen en Ruby Vermaas de korf nog te vinden en kon de kleedkamer opgezocht worden met een kleine voorsprong voor de Hypotheker/Detalis formatie (7-9).

Met wat tips en een nieuw strijdplan op zak startte het eerste team van Korbatjo vol goede moed aan de tweede helft. Er wordt om de beurt gescoord, maar Korbatjo weet telkens een kleine voorsprong te behouden. OZC weet zich echter te herpakken en komt met wat afstandsschoten op gelijke hoogte (13-13). De spanning stijgt en beide ploegen zetten nog een tandje bij. Het zijn Rikkert Huisman, Wibe Rombout en Anne van Nes die Korbatjo weer op voorsprong zetten (14-17), maar de spelers van OZC blijken op schot te zijn en maken er weer 17-17 van. Rikkert Huisman maakt de laatste goal voor Korbatjo, maar door een slordige laatste minuut weet ook de thuisploeg nog een keer de korf te vinden (18-18). De eerste competitiewedstrijd eindigt dus in een gelijkspel. Gezien het wedstrijdbeeld, zeker in de laatste fase, had er meer in gezeten.

Volgende week een thuiswedstrijd op het programma voor Korbatjo. Tegenstander is dan DVS ‘69, die onder leiding staat van oud Korbatjo coach Tony van der Linden. Het gaat een pittige kluif worden tegen dé titelkandidaat, maar met dezelfde inzet en motivatie als afgelopen zaterdag is het achttal van Versteeg zeker niet kansloos. De wedstrijd in de Boogerd begint om 18.25 uur en er mogen supporters bij aanwezig zijn, dus kom laat je horen!

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Rikkert Huisman 5x, Carlo van Veen 4x, Mischa Coppens 3x, Anne van Nes en Ruby Vermaas beiden 2x, Anja Lander en Wibe Rombout beiden 1x.