Korbatjo dik onderuit bij koploper

Afgelopen zaterdag reisde de selectie van Korbatjo af richting Hendrik-Ido-Ambacht voor de wedstrijden tegen koploper DVS’69 met oud-hoofdtrainer van Korbatjo Tony van der Linden aan de zijlijn. Korbatjo 2 maakte er een spannende pot van, maar verloor helaas met 22-21, waarna het de beurt was aan de hoofdmacht om aan te treden.

DVS’69 liet zien waarom ze de terechte nummer 1 zijn van deze poule en schoot uit de startblokken, waardoor Korbatjo al snel tegen een achterstand van 5-1 aankeek. Via Rikkert Huisman en Abe Lorenz probeerde Korbatjo het gat nog te dichten en werd de tussenstand 6-3, maar eigenlijk had de Hypotheker/Detalis formatie niets te vertellen in de eerste helft. Het was DVS’69 dat alsmaar bleef scoren en naar acht doelpunten verschil uitliep. Met een 14-6 achterstand ging Korbatjo de rust in.

In het begin van de tweede helft stond er een heel ander Korbatjo op het veld. Waar de doelpunten in de eerste helft steeds maar niet vielen, was dit in de fase na rust een ander verhaal. Het vizier van Korbatjo stond veel scherper en er werd een hoog schotpercentage behaald. Via Anne van Nes, Carlo van Veen en Rikkert Huisman werd het gat gedicht tot 15-10, waardoor er ook meer geloof in de ploeg van Marcel Versteeg kwam. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht liet zich niet gek maken en nam na deze goede fase van Korbatjo het heft weer in eigen hand. Eindstand 28-16.

Aankomende zaterdag komt de selectie van OZC op bezoek in Oud-Beijerland. Dit zullen belangrijke wedstrijden gaan worden in de strijd om handhaving. Korbatjo 2 start om 17.10 uur en de aanvang van Korbatjo 1 is om 18.25 uur. Het zullen spannende wedstrijden worden en daarom hoopt de selectie op veel support vanaf de tribunes. #komlaatjehoren.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Anne van Nes 5x, Rikkert Huisman en Carlo van Veen beiden 4x en Abe Lorenz, Aranka van Veen en Ruby Vermaas allen 1x.