Korbatjo handhaaft zich in Tweede Klasse

Afgelopen zaterdag was de spanning om te snijden in sporthal De Boogerd in Oud-Beijerland. In de door de corona maatregelen verkleinde poule betekent een derde plek handhaving in de 2e klasse. Korbatjo en OZC wisten beiden, behalve een onderling gelijkspel, nergens anders nog punten te pakken en daarom was deze wedstrijd erg belangrijk, want de winnaar zou op een veilige 3e plaats eindigen. De verliezer moet nog in twee duels met een team uit een andere poule gaan strijden om degradatie te voorkomen.

De uitwedstrijd bij OZC in Rotterdam eindigde in 18-18, dus het beloofde ook nu weer een spannende wedstrijd te worden. Beide teams schoten redelijk uit de startblokken en via voornamelijk afstandsschoten hield men elkaar tot aan de 3-3 stand in evenwicht. Hierna trok OZC het spel naar zich toe. Waar het team van coach Marcel Versteeg regelmatig de verkeerde keuzes maakte bleven de Rotterdammers makkelijk de korf vinden en liep men uit tot 3-8. Na wat tactische aanpassingen wist Korbatjo zich via doelpunten van de heren (Mischa Coppens, Wibe Rombout, Rikkert Huisman en Carlo van Veen) terug te knokken tot een ruststand van 7-8.

De tweede helft begon lekker voor Korbatjo met een afstandstreffer van Mischa Coppens en twee doelpunten, waaronder een benutte vrije bal, van Rikkert Huisman. OZC kwam weer terug en trok de stand in evenwicht (10-10). Dat gebeurde daarna nog een keer, maar na een 11-11 tussenstand kreeg de Hypotheker/Detalis formatie de smaak echt te pakken. Met maar liefst vier doelpunten van aanvoerster Anne van Nes en nog een treffer van topscoorder Rikkert Huisman wist Korbatjo eindelijk het gat te slaan met de Rotterdammers.

De tijd tikte door en het besef dat de overwinning heel dichtbij was begon te komen bij Korbatjo. Het enthousiaste publiek ging massaal achter de thuisclub staan en met de laatste twee doelpunten van Abe Lorenz en Ruby Vermaas werd de wedstrijd afgesloten met een eindstand van 18-12.

De ontlading was groot en de welverdiende overwinning van Korbatjo werd flink gevierd. Volgende week is de laatste zaalwedstrijd tegen koploper DVS ’69, maar deze wedstrijd zal voor de stand niet meer uitmaken. Korbatjo zal vrijuit kunnen spelen en er een leuke wedstrijd van proberen te maken. Aanvang in Oud-Beijerland is om 17:00 uur. #komlaatjehoren!

Scores Korbatjo: Rikkert Huisman 6x, Anne van Nes 5x, Ruby Vermaas en Mischa Coppens 2x, Wibe Rombout, Carlo van Veen en Abe Lorenz 1x