Korbatjo pakt belangrijke punten

Zaterdag 23 april speelde Korbatjo dit jaar haar eerste wedstrijd op het veld tegen ACKC uit Almkerk. Na de geslaagde poging tot handhaving in de zaal werd er vol goede moed uitgekeken naar de veldcompetitie, waar de ploeg uit Oud-Beijerland een 5e plek bekleedt op de ranglijst. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien het verschil met ACKC slechts een punt was en de vorige wedstrijd in een teleurstellende 19-16 nederlaag eindigde.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Van den Beukel ging de wedstrijd goed van start voor de thuisploeg. Door drie doelpunten uit vrije ballen van Rikkert Huisman en Abe Lorenz pakte Korbatjo al snel de eerste voorsprong (3-1). De Almkerkers knokten zich terug en brachten de spanning weer terug in de wedstrijd door een kleine voorsprong te pakken (6-7). Wederom Rikkert Huisman en Anja Lander zorgden ervoor dat het vlaggenschip onder leiding van coach Marcel Versteeg met een voorsprong de rust in ging (8-7).

De tweede helft ging voor Korbatjo, net als de eerste, goed van start. Beide ploegen hadden last van de harde wind, maar Korbatjo wist hier beter mee om te gaan dan ACKC. Ook de verdediging van de Hypotheker/Detalis formatie stond in beide vakken goed, waardoor er een flink gat werd geslagen (14-8). De vermoeidheid bij de thuisploeg sloeg echter toe en hier wist ACKC nog even flink van te profiteren. De Almkerkers kwamen dichterbij, maar het geslagen gat was groot genoeg en de punten bleven uiteindelijk in Oud-Beijerland. Met een 15-13 eindstand werd het thuispubliek bedankt voor de support en kon de overwinning worden gevierd met een drankje en een hapje in het zonnetje.

Met de twee punten op zak neemt Korbatjo wat afstand van de onderste regionen in poule 2G en nestelt zich steviger in de middenmoot. Als gevolg van de meivakantie is de eerstvolgende wedstrijd pas op 14 mei. Dit keer om 16.00 uur in Roosendaal tegen Keep Fit ‘70. Deze ploeg staat samen met ACKC onderaan en zullen gebrand zijn om punten te pakken. Wederom een belangrijke wedstrijd dus. #Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Abe Lorenz en Rikkert Huisman beiden 5x, Aranka van Veen 2x, Anne van Nes, Anja Lander en Mischa Coppens 1x