Top weekend Korbatjo

Afgelopen zaterdag was een hele mooie dag voor Korbatjo. Onder zonnige omstandigheden werd het vorig jaar uitgestelde 45 jarig jubileum groots gevierd met een bbq voor leden en oud-leden en een Jaren 70 disco ’s avonds in het eigen Trefpunt.

 

’s Middags trof de selectie van Korbatjo het Zeeuwse TOGO. Korbatjo’s 2e team, o.l.v. vertrekkend coach Klaudine Hoek, gaf het goede voorbeeld en versloeg haar tegenstander met 16-14 waardoor handhaving in de reserve 3e klasse dichterbij is gekomen. Korbatjo 1, waarin Rikkert Huisman na 13 jaar in Korbatjo 1 stopt met korfballen en zijn laatste thuiswedstrijd speelde, schotelde het in grote getalen aanwezige publiek een mooie wedstrijd en een passend afscheid van haar voormalige aanvoerder voor.

 

Met Alex de Reus in de basis voor Abe Lorenz spoot Korbatjo 1 uit de startblokken. Het was De Reus die zijn ploeg op sleeptouw nam door in die fase drie treffers te noteren, waarvan twee uit een vrije bal. Ook Korbatjo’s topschutter Rikkert Huisman, Ruby Vermaas, Mischa Coppens en Carlo van Veen deden een duit in het zakje en zo ging de Hypotheker/Detalis formatie met een ruime 9-5 voorsprong de rust in.

 

Korbatjo had de wedstrijd tegen een van haar directe concurrenten om handhaving in de 2e klasse in handen, maar de strijd was nog niet gestreden. Na de warme thee gaven Rikkert Huisman en Carlo van Veen hun ploeg vleugels door beiden twee doelpunten te scoren. Pas bij 13-5 deed de ploeg uit Goes wat terug. Dat was echter van korte duur want Huisman, Alex de Reus, Anne van Nes en Aranka van Veen brachten een tussenstand van 17-6 op het scorebord. Een ongekende weelde tegen een ploeg die voor aanvang nog een punt boven Korbatjo stond.

 

Vijf minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Verschoor kreeg Rikkert Huisman zijn applauswissel en werd hij door zijn drie kinderen van het veld gehaald. Zijn vervanger was Abe Lorenz. Mischa Coppens en Anne van Nes maakten de laatste twee treffers en brachten daarmee de eindstand op 20-9.

 

Na deze mooie overwinning was het afwachten wat de andere concurrenten hadden gedaan. Door de winst van ACKC is handhaving nog niet zeker voor Korbatjo, maar het team van coach Marcel Versteeg heeft wel een goede stap gezet. Volgende week wordt het afwachten wat de andere uitslagen zullen zijn en zo blijft het onderin de 2e klasse G ongemeen spannend.

 

Op zaterdag 18 juni speelt Korbatjo uit bij kampioen DES in Delft en wie weet kan er voor een stunt worden gezorgd, zodat de Beijerlanders niet afhankelijk zijn van wat er op de andere velden gebeurt. Aanvang van deze laatste competitiewedstrijd is 15.30 uur. Korbatjo 2 speelt om 14.00 uur uit bij Vitesse.

 

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus (6x), Rikkert Huisman (5x), Carlo van Veen (3x), Anne van Nes en Mischa Coppens (beiden 2x), Aranka van Veen en Ruby Vermaas (beiden 1x)