Korbatjo handhaaft zich in 2e klasse

Korbatjo toog afgelopen zaterdag naar Delft, waar de Beijerlanders tegen kampioen DES moesten aantreden. Het team van coach Marcel Versteeg had een punt nodig om op eigen kracht buiten de gevarenzone te blijven, anders was het afhankelijk van de uitslagen van de naaste concurrenten.

 

Vooraf wist Korbatjo dat het letterlijk en figuurlijk een hete middag zou worden tegen de kampioen van de 2e klasse G, die op de slotdag haar eigen publiek een doelpuntrijke wedstrijd wilde voorschotelen. Daarnaast was het officieel ook de laatste wedstrijd van Rikkert Huisman in Korbatjo 1, die natuurlijk graag met handhaving afscheid wilde nemen.

 

Korbatjo startte goed en nam tot drie maal toe, via scores van topschutter Rikkert Huisman, Anja Lander en Aranka van Veen, een voorsprong. Daarna werd het even lastig maar Huisman, Carlo van Veen en Abe Lorenz zorgden bij een 6-3 achterstand ervoor dat de Hypotheker/Detalis formatie langszij kwam. Even later ging Korbatjo er zelfs overheen, waardoor de rust met een 7-8 voorsprong werd ingegaan. Zou Korbatjo dan voor een enorme stunt gaan zorgen? De meegereisde Korbatjo aanhang ging er nog eens goed voor zitten.

 

Helaas wilde DES per se een goede uitslag neerzetten en de Delftenaren kwamen getergd uit de kleedkamer. Hun dames gaven het goede voorbeeld en bogen de achterstand om in een 10-8 voorsprong. Korbatjo bleef knokken voor wat het waard was, maar de kansen werden vrijwel niet meer omgezet in doelpunten en zo eindigde de wedstrijd in een 17-10 nederlaag.

 

Na een sterke 1e helft was het in het tweede bedrijf helaas op aan Beijerlandse zijde en werd het afwachten wat de concurrentie had gedaan. Na ruim een half uur werd duidelijk dat TOGO ook had verloren en dat betekende dat er door de Korbatjo selectie een klein feestje gevierd kon worden. Na 14 speelrondes zijn Keep Fit ‘70 en TOGO de clubs die degraderen naar de 3e klasse.

 

Met nog 1 afsluitende training in het verschiet kan Korbatjo binnenkort aan de zomerstop gaan beginnen, wetende dat men volgend seizoen zowel op het veld als in de zaal in de 2e klasse zal uitkomen.

Doelpuntenmakers: Rikkert Huisman (4x), Abe Lorenz (3x), Aranka van Veen, Anja Lander en Carlo van Veen allen 1x