Korbatjo delft onderspit

Na een voorbereidingsperiode van ruim een maand is voor Korbatjo afgelopen zaterdag de competitie in de 2e klasse H gestart. Onder zonnige omstandigheden mocht de selectie van trainer Marcel Versteeg voor eigen publiek aan de bak tegen Atlas uit Rithem, een van de betere teams in deze poule.

 

Ten opzicht van het afgelopen seizoen waren er diverse mutaties. Rikkert Huisman is gestopt, Carlo van Veen is nog geblesseerd en Abe Lorenz gaat voor een langere periode stage lopen in het buitenland. Het thuispubliek zag mede daarom Iris Nienhuis en Milan Groeneweg hun basisdebuut maken.

 

De start was goed, want binnen een mum van tijd had Alex de Reus twee doelpunten gescoord voor de Hypotheker/Detalis formatie. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en met name beide verdedigingen staken goed in elkaar. Doordat het vizier bij zowel Korbatjo als Atlas nog niet op scherp stond werd er weinig gescoord. De Reus liet wel zijn derde score noteren en Anne van Nes was ook nog twee maal trefzeker, waardoor met een 5-4 tussenstand de rust werd ingegaan.

 

Versteeg was niet ontevreden over het verdedigen en de geleverde strijd, maar aanvallend moest Korbatjo zich meer gaan belonen.

 

Na de thee brachten Aranka van Veen en Anne van Nes de marge op twee punten en zag het er goed uit voor de thuisploeg, maar daarna stokte helaas de productie bij de Beijerlanders. Omdat Atlas meer en meer met scherp begon te schieten liepen de Zeeuwen steeds verder uit en zakte Korbatjo verder weg. Korbatjo kreeg ook nog een andere tegenslag te verwerken doordat Wibe Rombout met een vervelende knieblessure het veld moest verlaten.

 

Na afloop waren de cijfers duidelijk, maar ook enigszins geflatteerd: 8-15. Halverwege de wedstrijd hadden alle aanwezigen dit niet verwacht. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor Versteeg en zijn team. Volgende week wacht alweer een pittige tegenstander, namelijk ACKC. De aanvang in Almkerk is 15.30 uur.

 

Doelpuntmakers: Anne van Nes (4x), Alex de Reus (3x), Aranka van Veen (1x)