Korbatjo overtuigend langs Blauw Wit

Op zaterdag 1 oktober stond de wedstrijd tussen Korbatjo 1 en Blauw Wit 1 op het programma. Waar de tegenstander na 3 wedstrijden op 4 punten stond, had Korbatjo de week ervoor haar eerste punt weten te behalen. Met een score van 1 punt uit 3 wedstrijden was Korbatjo 1 tot op het bot gemotiveerd om de punten in Oud-Beijerland te houden. Helaas gaf Korbatjo 2 niet het goede voorbeeld en verloren zij de wedstrijd, waarna het vlaggenschip mocht aantreden.

Om 15:30 gaf scheidsrechter H.J.N. Verschoor het startsein van de wedstrijd. Korbatjo was slordig in de eerste fase van de wedstrijd. De bezoekers kwamen op 0-1, waarna Carlo van Veen met een afstandsschot de stand weer gelijk trok. Via doelpunten van Alex de Reus en Carlo van Veen werd het 3-3, waarna Alex de Reus met 2 wapenfeiten het eerste gaatje van de wedstrijd wist te slaan. Via Carlo van Veen, Alex de Reus en Iris Nienhuis gingen Korbatjo en de gasten uit Kloetinge rusten met een stand van 8-5 op het scorebord.

Na een degelijke eerste helft waarschuwde coach Marcel Versteeg de Hypotheker/Detalis formatie dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. Het vertrouwen om de wedstrijd tot een mooi eind te brengen was groot bij de Beijerlanders. Korbatjo startte dan ook goed na de thee met 2 rake schoten van Carlo van Veen en Alex de Reus. Ook Anne van Nes deed een duit in het zakje, wat de tussenstand op 11-6 bracht. Vervolgens wist Blauw Wit een schot te scoren via één van de heren, waarna Korbatjo een ijzersterke fase kende. Via doelpunten van Ruby Vermaas en alle heren kwam Korbatjo op een 17-7 voorsprong, waarna er een merkwaardige eindfase aanbrak.

In deze eindfase ontving een dame van Blauw Wit ontving een onhandige gele kaart van arbiter H.J.N. Verschoor, wat leidde tot een groot protest bij de bezoekers. Dit protest werd nog groter nadat dezelfde dame 2 minuten later haar tweede gele kaart ontving, na een lompe overtreding, waar de visies van de scheidsrechter en speelster duidelijk verschilden. Een van de dames ontving ook nog een gele kaart van de leidsman, waarna Anne van Nes haar verkregen strafworp wist te benutten. Carlo van Veen liet het laatste doelpunt aan de zijde van de Hypotheker/Detalis formatie noteren, waarna de gasten het laatste doelpunt van de wedstrijd mochten noteren. Korbatjo mocht een terechte overwinning bijschrijven na een overtuigende wedstrijd aan de Helen Parkhurstweg.

De volgende wedstrijden van de selectie zijn op 8 oktober op bezoek bij Erasmus in Rotterdam. Korbatjo 1 hoopt de lijn door te kunnen trekken, waar Korbatjo 2 hoopt haar eerste punten te mogen ontvangen. Korbatjo 2 start om 15:00, Korbatjo 1 start om 16:30. Het zullen lastige wedstrijden worden, maar de selectie hoopt punten mee te kunnen nemen met uw support. Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus (7x), Carlo van Veen (6x), Anne van Nes (2x), Mischa Coppens, Milan Groeneweg, Iris Nienhuis en Ruby Vermaas (allen 1x).