Erasmus maatje te groot voor Korbatjo

Afgelopen zaterdag reisde Korbatjo af richting Rotterdam voor de wedstrijd tegen de gedeeld nummer 3 van de poule, namelijk Erasmus. Korbatjo 2 trad nog voor het eerste aan en kwam op voorsprong maar verloor uiteindelijk helaas met 16-10.

Erasmus was de afgelopen tijd vrij inconsistent. De Rotterdammers scoorden in de thuiswedstrijden veel doelpunten maar kwamen in de uitwedstrijden lastig tot scoren. Echter schoten de Rotterdammers ditmaal thuis wederom uit de startblokken en keek Korbatjo als snel tegen een 6-2 achterstand aan. Gelukkig werd het gat via doelpunten van Alex de Reus (driemaal) en Carlo van Veen (eenmaal) al snel weer gedicht en stond er een tussenstand van 7-6 op het scorebord. Na deze goede fase van de Hypotheker/Detalis formatie nam Erasmus het heft weer in handen en werd het gat tot aan de rust weer vergroot naar vier doelpunten, waardoor beide teams met een stand van 12-8 de kleedkamers opzochten.

Na de rust was het Korbatjo wat het eerste doelpunt scoorde. Milan Groeneweg benutte een strafworp en dichtte het gat weer tot drie. Echter was Erasmus alert na rust en wisten ze de goede vorm aan het einde van de eerste helft mee te nemen naar de tweede helft. De Rotterdammers scoorden driemaal achter elkaar waardoor het gat nu was vergroot naar zes. Gedurende de tweede helft ging het gelijk op maar wist Korbatjo het gat nooit kleiner te maken dan drie doelpunten. Martijn Braam mocht van coach Marcel Versteeg in de slotfase nog aantreden en maakte daarbij zijn debuut in het eerste van Korbatjo. Alex de Reus scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd en bepaalde de eindstand op 19-15. Helaas konden de Beijerlanders net niet aanpikken en was Erasmus over de gehele wedstrijd gezien net een maatje te groot.

Aankomende zaterdag gaat Korbatjo op bezoek bij Seolto in Vlissingen. Seolto staat momenteel onderaan in de poule en dus zullen er punten gepakt moeten worden door de Hypotheker/Detalis formatie.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus 6x, Milan Groeneweg en Carlo van Veen beiden 3x, Ruby Vermaas 2x en Aranka van Veen 1x.