Korbatjo klimt naar plek vier door overwinning op hekkensluiter Seolto

Afgelopen zaterdag reisde Korbatjo af richting Vlissingen voor de wedstrijd tegen de nummer 8 van de poule, namelijk Seolto. Korbatjo 2 pakte voor aanvang van deze wedstrijd ook de eerste punten van het seizoen. Korbatjo 2 won namelijk 8-24 van Seolto 2 met, vanwege wat blessures en ziektegevallen, een aantal oude bekenden van de selectie in de basis.

Ondanks dat Korbatjo op papier de favoriet leek voor deze wedstrijd was het Seolto wat uit de startblokken schoot en Korbatjo al snel tegen een 5-1 achterstand aan liet kijken. Na deze zwakke beginfase van de Hypotheker/Detalis formatie waarin het wel veel kansen creëerde maar deze niet tot doelpunten kon bekronen kreeg Korbatjo defensief weer wat meer grip op de wedstrijd en stokte de productie bij Seolto. Puntje voor puntje kwam Korbatjo weer dichterbij de Vlissenaren. Zo waren het Alex de Reus, Carlo van Veen, Iris Nienhuis en Milan Groeneweg die Korbatjo weer in het zadel hielpen en de achterstand omdraaide naar een 6-7 voorsprong wat tevens ook de ruststand was.

In het begin van de tweede helft was het Seolto wat het eerste doelpunt scoorde en de stand weer op gelijke hoogte bracht, maar via Ruby Vermaas en Alex de Reus werd het gat al weer snel vergroot naar twee doelpunten. Hierna brak er voor beide teams een lange doelpuntloze fase aan waarin er slordigheden waren en kansen simpelweg niet werden afgerond. Beide teams scoorde één punt waardoor het gat nog steeds twee punten was in het voordeel van Korbatjo en er dus weer van functie werd gewisseld. Hierdoor kwamen beide ploegen weer op gang en was het een zenuwslopend einde waarin Seolto tot tweemaal toe het gat nog dichtte naar één punt. Toen invaller Bo Hagestein haar invalbeurt bekroonde met een doelpunt en een verschil van drie punten in het voordeel van de Beijerlanders op het scorebord zette was de eindstand van 11-14 bepaald en waren de punten definitief binnen.

Door deze overwinning klimt Korbatjo op de ranglijst naar de vierde plek. Aankomende zaterdag komt OZC, de nummer zes van de poule, op bezoek in Oud-Beijerland wat wederom een spannende wedstrijd zal gaan worden.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus 5x, Carlo van Veen 3x, Milan Groeneweg 2x en Iris Nienhuis, Ruby Vermaas, Mischa Coppens en Bo Hagestein allen 1x.