Korbatjo boekt belangrijke overwinning!

Afgelopen zaterdag kwam OZC uit Rotterdam op bezoek in Oud-Beijerland. OZC is de nummer 6 in poule 2H en dus een directe concurrent van Korbatjo. Vooraf gaf Korbatjo 2 het goede voorbeeld en wist na een spannende wedstrijd de volle buit over de streep te trekken; zij wisten met 10-9 van OZC 2 te winnen en pakten twee belangrijke punten.

 

Voor de wedstrijd was al duidelijk dat het een lastige en fysieke wedstrijd ging worden. OZC scoort dit seizoen erg makkelijk, daarom had coach Marcel Versteeg aangegeven dat OZC laag in doelpunten gehouden moest worden. Maar ook dat er uit de startblokken geschoten moest worden, want afgelopen twee wedstrijden werd er al snel tegen een 6-2 achterstand aangekeken, dat mocht nu niet het geval zijn!

Ondanks de waarschuwingen vooraf, waren het toch de bezoekers met de eerste wapenfeiten, wat resulteerde in een snelle 0-3 achterstand. Na 15 minuten spelen wist Korbatjo de achterstand te verkleinen, door een benutte korte kans van Aranka van Veen. Het waren de laatste 15 minuten van de eerste helft toen de motor van de Hypotheker/Detalis gelukkig echt op gang kwam, in dat kwartier wist Korbatjo door 7 verschillende doelpuntenmakers liefst 9 keer te scoren. Door deze sterke fase van de Beijerlanders werd de kleedkamer opgezocht met een ruststand van 10-5!

 

Na de thee was het OZC dat gelijk wist te scoren. Maar Korbatjo, dat wist dat de wedstrijd nog niet gewonnen was, bleef scherp. Door een benut afstandsschot van Milan Groeneweg werd de voorsprong weer terug gebracht naar een verschil van vijf doelpunten. OZC gaf niet op en bleef energie in de wedstrijd stoppen, wat resulteerde in een fysieke fase waar de arbiter zijn handen vol aan had met het fluiten voor overtredingen. De Rotterdammers profiteerden hier van, want OZC wist terug te komen van 11-6 tot 12-9. Korbatjo had nog wel een antwoord, via rake schoten van Alex de Reus en Mischa Coppens werd de voorsprong weer uitgebreid tot 14-10.

De laatste fase ging gelijk op, met doelpunten aan beide kanten. In deze fase mocht ook Anne van Nes na blessureleed weer speelminuten maken. Door twee rake korte kansen van Alex de Reus en een raak schot van Carlo van Veen werd de wedstrijd in het slot gegooid. Korbatjo gaf de voorsprong niet meer uit handen. Eindstand: 17-13.

 

Door de overwinning pakt Korbatjo twee belangrijke punten en verstevigde het de vierde plek. Volgende week zaterdag staat de finale van het eerste deel van het veldseizoen op de planning. Korbatjo 1 reist af richting Ritthem voor het weerzien met de nummer drie; het makkelijk scorende Atlas 1.

 

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus 6x, Aranka van Veen 3x, Milan Groeneweg, Carlo van Veen en Mischa Coppens allen 2x, Iris Nienhuis en Ruby Vermaas beide 1x.