Korbatjo sluit eerste helft veld af met nederlaag tegen Atlas

Op zaterdag 29 oktober reisde Korbatjo af richting Ritthem voor de wedstrijd tegen de nummer 3 van de poule, Atlas. Dit was de laatste wedstrijd van het veld voordat de zaal weer zal worden opgezocht.

Atlas scoorde snel de 3-1, maar gelukkig kwam de Hypotheker/Detalis formatie terug tot een 3-3 stand waarbij Aranka van Veen en Milan Groeneweg scoorden. De eerste helft was er continu strijd, Atlas kwam twee doelpunten voor maar Korbatjo kwam elke keer dichterbij. De ruststand was 9-8 voor de thuisploeg, maar er waren genoeg aanknopingspunten om met volle moed de tweede helft in te gaan.

In het begin van de tweede helft was het Atlas die het eerste doelpunt scoorde en de stand op 10-8 bracht. Na een reeks van drie doelpunten van de Zeeuwen reageerde Korbatjo weer snel waardoor er vier doelpunten achter elkaar werden gemaakt en het weer gelijk stond. Atlas en Korbatjo waren in de laatste fase erg aan elkaar gewaagd tot de 15-15. Helaas gaf Korbatjo in de laatste vijf minuten drie doelpunten weg waardoor we tot een eindstand kwamen van 19-16.

Korbatjo blijft op de vierde plek van de ranglijst staan. De veldcompetitie zal na het zaalseizoen hervat worden. Op 26 november speelt Korbatjo de eerste competitiewedstrijd in de zaal, thuis tegen Nexus.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Anne van Es 4x, Carlo van Veen en Ruby Vermaas 3x, Aranka van Veen en Alex de Reus 2x, Milan Groeneweg en Iris Nienhuis 1x.