Korbatjo start zaalseizoen met een nederlaag

Met een verdienstelijke vierde plaats in de veldcompetitie in poule 2H in het achterhoofd is voor Korbatjo afgelopen zaterdag de zaalcompetitie gestart. Ook hier speelt Korbatjo in de 2e klasse. Het fysiek sterke Nexus uit Schiedam kwam op bezoek in sporthal De Boogerd in Oud-Beijerland. Ten opzichte van het veldseizoen had bij Korbatjo één wijziging in de opstelling plaatsgevonden: Abe Lorenz, terug van stage in het buitenland, mocht in de basis starten ten faveure van Milan Groeneweg.

Na de kampioenenparade, waarin de veldkampioenen van Korbatjo gehuldigd werden, mocht het eerste team voor eigen publiek van start gaan. Het begin waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Via doelpunten van Alex de Reus en Iris Nienhuis was de stand na tien minuten 4-4. Korbatjo wist vervolgens een voorsprong op te bouwen dankzij een afstandsschot en strafworp van Carlo van Veen. In de laatste fase voor rust wist de Hypotheker/Detalis formatie via Ruby Vermaas nog maar één keer te scoren, terwijl Nexus met scherp ging schieten. Dit resulteerde in een 9-13 ruststand.

In de kleedkamer maakte coach Marcel Versteeg duidelijk dat de wedstrijd nog omgekeerd kon worden, door scherper te verdedigen en betere kansen te nemen. Op deze manier wist Anne van Nes na rust direct een strafworp te verzilveren. Echter ging Nexus door met waar ze voor rust gebleven waren en werd de stand uitgebreid naar 10-17. Een fikse domper voor Korbatjo was dat Alex de Reus halverwege de tweede helft uitviel met een enkelblessure. Nexus bleef haar kansen benutten en bij Korbatjo vielen de doelpunten niet. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende stand van 14-24.

Na deze valse start van het zaalseizoen hoopt Korbatjo volgende week de eerste punten te pakken. Dit moet gebeuren in de uitwedstrijd tegen een andere pittige tegenstander, Atlas uit Ritthem. De aanvang van de wedstrijd is 18:40 uur.

Doelpuntenmakers: Alex de Reus (4x), Carlo van Veen, Iris Nienhuis (beiden 3x), Ruby Vermaas (2x), Abe Lorenz en Anne van Nes (beiden 1x).