Korbatjo verliest van Atlas

Op zaterdag 3 december stond de uitwedstrijd tegen Atlas op de planning voor Korbatjo. Waar het vlaggenschip eerder op de dag afreisde naar Dordrecht om het 2e te steunen, dat in een goede wedstrijd met 18-20 van DeetosSnel wist te winnen, was het daarna de beurt aan de hoofdmacht. Milan Groeneweg was de vervanger van Mischa Coppens en Erik Spoel verving Alex de Reus in Oost-Souburg, waar scheidsrechter Van den Hooven later dan gepland de wedstrijd tot leven blies.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor de thuisclub. Direct na dit doelpunt kwam Milan Groeneweg met een antwoord, waarna Atlas uitliep naar 3-1. Vervolgens was Anne van Nes trefzeker met een doorloper voor de bezoekers, waarna een mindere fase voor de Beijerlanders aanbrak. Atlas scoorde een aantal keer op rij, waarin alleen debutant Erik Spoel een doelpunt wist te scoren: 8-3. Nadat Atlas was uitgelopen leefde Korbatjo op en kende een sterke fase, waarin het team van coach Marcel Versteeg terugkwam tot 8-7 via doelpunten van Abe Lorenz, Anne van Nes en Aranka van Veen. Dit was tevens de ruststand van de wedstrijd.

Na rust was het eerste doelpunt voor Atlas. Anne van Nes scoorde ook en de Hypotheker/Detalis formatie kwam terug tot 9-8. Helaas kende Atlas een sterkte fase, waarin Korbatjo achterbleef, en liep uit tot 14-8. Erik Spoel scoorde twee keer en Korbatjo kwam weer iets dichter bij Atlas, waar de thuisclub vervolgens weer uitliep naar 17-10. In het restant wisten beiden ploegen nog te scoren, maar de wedstrijd was al gespeeld. Voor Korbatjo wisten Ruby Vermaas, Milan Groeneweg, Carlo van Veen en Abe Lorenz nog te scoren voordat de einduitslag van 21-15 op het scorebord stond.

Na twee nederlagen wil Korbatjo 1 de volgende wedstrijd niet weer met lege handen achterblijven. Op 10 december reist de selectie af naar Giessen voor de wedstrijden tegen ACKC uit Almkerk. Om 15.45 uur hoopt Korbatjo 2 de goede lijn door te kunnen trekken, waarna Korbatjo 1 om 17.00 uur gaat vechten voor de punten. Het zullen lastige wedstrijden worden, maar de selectie hoopt met uw support punten mee te kunnen nemen. #Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers Korbatjo: Abe Lorenz, Anne van Nes en Erik Spoel allen 3x, Milan Groeneweg en Ruby Vermaas 2x, Aranka van Veen en Carlo van Veen 1x.