Geen revanche voor Korbatjo

Na de verliespartij tegen Atlas afgelopen zaterdag, stond op zaterdag 10 december ACKC uit Almkerk op het programma. ACKC had op het veld een perfecte score van zestien punten uit acht wedstrijden, waaronder ook een zege op Korbatjo met 17-6. Korbatjo wist dus dat het voor een lastige opgave kwam te staan, maar had ook vertrouwen gekregen van het feit dat ACKC vorige week toch verloor van Nexus. Het kan dus wel!

Met een gewijzigde opstelling ten opzichte van de veldwedstrijd tegen ACKC, begon Korbatjo aan de wedstrijd in de sporthal in Giessen. Na een flitsend begin van ACKC stond de ploeg al snel 3-0 voor. Vervolgens opende Carlo van Veen de score voor Korbatjo met een benutte strafworp. Toch kreeg de ploeg uit Oud-Beijerland moeilijk grip op ACKC, waarvan de spelers makkelijk tot schot kwamen. Ook aanvallend had Korbatjo het moeilijk, met de hoge druk van ACKC was het moeilijk om tot goede kansen te komen. Vandaar ook dat de stand na zo’n 20 minuten al op 8-2 was uitgelopen.

De laatste periode voor rust kwam er iets meer rust in het spel van de Hypotheker/Detalis formatie en begon het eindelijk een beetje te lopen. Met twee doelpunten van Erik Spoel en één van broer en zus Carlo en Aranka van Veen gingen beide ploegen uiteindelijk met een stand van 10-6 de kleedkamer in. Korbatjo had er dus in ieder geval weer een wedstrijd van weten te maken.

Na de rust kreeg Korbatjo al snel twee doelpunten om de oren, maar vervolgens stond het erg sterk te verdedigen. Ook ACKC wist het goed dicht te houden, want er is in totaal zo’n vijftien minuten niet gescoord. Toch wist de ploeg uit Almkerk met twee afstandsschoten uiteindelijk verder uit te lopen naar 14-6.

Coach Marcel Versteeg probeerde met wat wissels nog wat te veranderen voor Korbatjo, maar helaas bleef het verschil met ACKC groot. Invaller Chaïm Reedijk wist nog te scoren van afstand en na nog wat scores aan beide kanten eindigde de wedstrijd in een stand van 19-10.

Het is Korbatjo helaas niet gelukt revanche te nemen op ACKC. Volgende week staat de volgende lastige opgave op het programma, want dan zal Korbatjo 1 het in een thuiswedstrijd opnemen tegen Movado 1. Dit team uit Dordrecht is in de zaal nog ongeslagen. In de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar zal Korbatjo vol aan de bak moeten om er een spannende wedstrijd van te maken. Aanvang in sporthal De Boogerd is om 18:25. #komlaatje horen!

Scores Korbatjo: Carlo van Veen 3x, Anne van Nes en Erik Spoel 2x, Ruby Vermaas, Aranka van Veen en Chaïm Reedijk 1x