Korbatjo kopje onder

Afgelopen zaterdag moest Korbatjo het in een op sommige plaatsen lekkende sporthal de Enk in Rotterdam Zuid opnemen tegen OZC. Voor Korbatjo een belangrijke wedstrijd, want met een overwinning zou men de aansluiting houden met de teams boven haar.

 

Coach Marcel Versteeg bracht hetzelfde team als tegen Movado in het veld. De van een blessure terugkomende Alex de Reus begon op de bank.

 

Ruby Vermaas bracht met een benutte korte kans de Hypotheker/Detalis formatie als snel op voorsprong en even later trok Carlo van Veen van afstand de stand gelijk: 2-2. Daarna scoorde OZC driemaal en sloeg een gaatje. Met doelpunten van Anne van Nes en wederom Van Veen hield Korbatjo het verschil op drie, maar halverwege de eerste helft liep OZC verder weg tot 13-6. In de laatste fase wisten Van Nes, Vermaas en Abe Lorenz te scoren voor de Beijerlanders en kwam men terug tot 13-9. Helaas scoorde OZC vlak voor rust nog een keer en zo werd de rust bereikt met een stand van 14-9 in het voordeel van de thuisploeg.

 

Met wat tactische aanwijzingen en met nog voldoende geloof in een goede tweede helft kwam Korbatjo de kleedkamer uit. Helaas pakte OZC het scoren ook weer op en al snel stond er een 16-9 tussenstand op het bord. Ondanks alle goede bedoelingen bleef het gat de hele tweede helft zo’n zes doelpunten.

 

Het team van Versteeg creëerde wel genoeg kansen maar benutte die niet. In de slotfase bouwde OZC haar voorsprong verder uit en bij 24-15 klonk het eindsignaal van de scheidsrechter. Een dikke nederlaag voor Korbatjo en huiswerk voor het team om de komende wedstrijden tegen NIO en DSO (K) beter voor de dag te komen.

 

Zaterdag 21 januari wacht een andere Rotterdamse ploeg, namelijk NIO. Zij staan op de 5e plaats en in de eigen sporthal De Boogerd zal Korbatjo er alles aan doen om de eerste punten te pakken in de 2e klasse H. Aanvang 19.20 uur. Om 18.10 start de wedstrijd van Korbatjo 2 tegen NIO 2.

#komlaatjehoren!

 

Doelpuntenmakers Korbatjo:

Carlo van Veen (5x), Ruby Vermaas (4x), Anne van Nes (3x), Abe Lorenz (2x), Alex de Reus (1x)