Korbatjo nog puntloos

Afgelopen zaterdag trof Korbatjo een van de naaste concurrenten om lijfsbehoud in de 2e klasse H. Tegen het fysiek sterke NIO uit Rotterdam moesten de eerste punten van het zaalseizoen worden gepakt. De vele toeschouwers op de tribune zagen Alex de Reus na zijn blessure weer terugkeren in de basis. Helaas moest de niet fitte Carlo van Veen op de bank plaatsnemen.

Al snel bleek dat het team van coach Marcel Versteeg een tegenstander trof die niet alleen veel fysiek meebracht, maar ook scorend vermogen. Met name de dames vonden de korf gemakkelijk.

Na de 1-1 van Anne Nes en de 2-3 van Aranka van Veen moest Korbatjo toezien hoe NIO steeds verder uitliep. Ook Alex de Reus kon hier, ondanks een benutte strafworp en doorloopbal, niets aan veranderen en zo stond er halverwege de eerste helft een 4-9 tussenstand op het bord. Na de 5-10 van Ruby Vermaas kwamen ook de heren van NIO ‘los’ en schoten Korbatjo naar een enorme achterstand: 5-15. Een benutte strafworp van Alex de Reus bracht de ruststand op 6-15.

In de kleedkamer viel er door Versteeg veel te repareren, want het was niet Korbatjo waardig wat het team liet zien. Het belangrijkste was om de tweede helft alles te geven, ongeacht het resultaat.

En dat lukte.

Met wat tactische aanpassingen (het inbrengen van Carlo van Veen en Anouk van der Kraan) kwam het geloof weer terug en deed de Hypotheker/Detalis formatie het na de thee beter dan NIO.

Natuurlijk was de achterstand veel te groot om nog punten te kunnen pakken, maar het spel was beter en de doelpunten vielen makkelijker. Zeker in het eerste deel van het tweede bedrijf. Alex de Reus, Aranka van Veen en Chaim Reedijk brachten Korbatjo op een verschil van 6 doelpunten (11-17), maar helaas kon die opgaande lijn niet worden gehandhaafd en werd het verschil weer groter.

De 17-jarige Chaim Reedijk liet zich steeds meer zien en samen met Alex de Reus, Ruby Vermaas en Anne van Nes trof hij namens de geel/blauwe formatie doel. NIO bleef echter mee scoren en bij een stand van 18-26 floot arbiter Martijn de Widt de wedstrijd af.

Met opgeheven hoofd kon Korbatjo het publiek bedanken, want ondanks de erbarmelijke eerste helft pakte het team van Versteeg de draad in de tweede helft goed op.

Volgende week gaat de selectie op bezoek bij DSO in Klundert. Aanvang 17.55 uur. DSO heeft twee punten meer en Korbatjo zal deze wedstrijd moeten winnen om aan te haken. De competitie is nog lang, maar een overwinning in deze fase zal ook bijdragen aan het broodnodige vertrouwen.