Korbatjo delft weer onderspit

Op zaterdag 11 februari speelde Korbatjo, dat begon met Bo Hagestein in de basis voor de afwezige Anne van Nes, een belangrijke thuiswedstrijd tegen Atlas. Ook Alex de Reus was niet inzetbaar en hij werd vervangen door Mischa Coppens. Korbatjo wist wat het te doen stond: alleen winst was voldoende om het degradatiespook af te wenden.

De opgave was niet ondoenlijk, zeker met in het achterhoofd de goede wedstrijd tegen Nexus van vorige week, maar dan moest er wel volop gescoord worden tegen de Zeeuwse ploeg.

Korbatjo startte voor het talrijke publiek fanatiek, maar Atlas liet het eerste doelpunt noteren. Chaïm Reedijk bracht voor De Hypotheker/Detalis formatie de gelijkmaker op het scorebord. Zijn directe tegenstander liet dat niet op zich zitten en wist een strafworp en een korte kans te verzilveren, waardoor er een gaatje werd geslagen (1-3).

Met twee rake afstandsschoten van aanvoerder Carlo van Veen en Chaïm Reedijk kwam de stand weer in evenwicht. Helaas kantelde daarna de wedstrijd en liep Atlas steeds verder uit. Korbatjo had moeite de kansen te benutten en keek in de loop van de eerste helft tegen een 3-8 achterstand aan. In de laatste fase voor de thee knokte Korbatjo zich terug in de wedstrijd met twee doelpunten van Mischa Coppens en een van Carlo van Veen, waardoor de geel-blauwen de kleedkamer opzochten met een overbrugbare 8-11 stand.

Na rust liet topscoorder Chaïm Reedijk het thuispubliek weer juichen, maar vervolgens brak er een fase aan waarin de productie bij Korbatjo stil viel. Het gebrek aan scorend vermogen zorgde er dan ook voor dat de Beijerlanders in de tweede helft niet meer dicht in de buurt kwamen van Atlas. Bij 14-16 was er nog een sprankje hoop, maar dat werd door de Zeeuwen met hun 17e treffer de grond in geboord.

Met een nederlaag van 14-17 aan haar broek werd na afloop duidelijk dat het gat met een veilige 6e plaats voor Korbatjo wel heel ver weg is. Het team van Versteeg had geknokt, maar het gebrek aan het benutten van kansen liet zich ook deze wedstrijd gelden.

Korbatjo speelt volgende week weer thuis. Dan tegen de nummer 3 in de poule ACKC, aanvang 19.25 uur. Om 18.10 uur speelt Korbatjo 2 tegen ACKC 2. De selectie hoopt weer op een flinke opkomst en veel steun. #kom laat je horen!

Doelpuntenmakers Korbatjo: Chaïm Reedijk (6x), Carlo van Veen en Mischa Coppens (beiden 3x), Abe Lorenz en Iris Nienhuis (beiden 1x).