Korbatjo mist scorend vermogen

Tegen het als 3e geplaatste ACKC moest rode lantaarndrager Korbatjo zaterdag 18 februari flink aan de bak om de punten binnen te halen. Ondanks dat het team van coach Marcel Versteeg met slechts 1 punt uit 9 wedstrijden helemaal onderaan in de 2e klasse H bivakkeert, was er vooraf hoop dat er voor eigen publiek voor een stuntje kon worden gezorgd.

 

Ook nu was de lijst met (langdurig) geblesseerden en afwezigen weer groot en was het voor Versteeg

opnieuw een puzzel om acht namen op het wedstrijdformulier te krijgen.

 

Met Liam Snijders voor de wederom geblesseerde Chaim Reedijk en Anne-Mae Ensering voor de vakantie vierende Anne van Nes startte Korbatjo in een nieuwe formatie.

 

Al snel werd duidelijk dat een surprise tegen ACKC er niet in zat. De belangrijkste reden is het gebrek aan scorend vermogen. Alleen aanvoerder Carlo van Veen onderscheidde zich in dat opzicht, door vier maal te scoren.

 

Bij rust keek de Hypotheker/Detalis formatie tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan (4-10). Mischa Coppens, Carlo van Veen en Liam Snijders brachten in de eerste fase na rust het verschil terug tot vier doelpunten, maar verder liet ACKC het niet komen. Het laatste doelpunt van Anne-Mae Ensering was voor de statistieken en met een eindstand van 9-16 werden de kleedkamers opgezocht.

 

Met nog vier wedstrijden op het programma staat Korbatjo nog steeds helemaal onderaan in de 2e klasse H en zal het naar alle waarschijnlijkheid volgend zaalseizoen in de 3e klasse gaan uitkomen.

 

Aan de inzet en goede intenties ligt het niet, maar het gemis van de afwezige schutters liet zich voelen.

 

De komende weken is Korbatjo vrij. Op zaterdag 11 maart spelen de Beijerlanders tegen koploper Movado in Dordrecht. Hopelijk keren dan wat afwezigen terug. Aanvang is 17.30 uur.

 

De doelpuntenmakers bij Korbatjo: Carlo van Veen (4x), Anne-Mae Ensering, Ruby Vermaas, Abe Lorenz, Liam Snijders en Mischa Coppens (allen 1x)