Korbatjo ten onder

Na een periode van 2 weken rust is voor Korbatjo afgelopen zaterdag de zaalcompetitie weer hervat. Het zou op voorhand een pittige wedstrijd worden, want de hekkensluiter van poule 2H moest het opnemen tegen koploper Movado in Dordrecht. Na een knappe overwinning van het tweede team, was het de opdracht aan het vlaggenschip om dat voorbeeld op te volgen.

Korbatjo opende de wedstrijd sterk met twee rake afstandsschoten van Ruby Vermaas. Movado wist de stand snel gelijk te trekken, wat het wedstrijdbeeld was van de eerste helft. Dankzij doelpunten van aanvoerder Carlo van Veen en Iris Nienhuis was de stand na een kwartier spelen 4-4. De doelpunten waren schaars, maar Bo Hagestein zorgde er met een afstandsschot vlak voor rust voor dat Korbatjo met een voorsprong van 6-7 de rust in kon.

In de kleedkamer was het team van coach Marcel Versteeg tevreden met de ruststand en kwamen ze tot de conclusie dat ze het vooral verdedigend goed voor elkaar hadden. De winst viel nog te behalen in de aanvallen van Korbatjo. Tegenstander Movado kwam echter getergd uit de kleedkamer en liet al snel zien waarom zij dé titelkandidaat zijn. De eerste pogingen leverden twee doelpunten op.

Chaïm Reedijk kon met een afstandsschot de stand nog gelijk trekken naar 8-8, waarna Movado het initiatief in handen nam. Ze schoten over veel schijven met scherp, waardoor het al snel 15-9 stond. Namens De Hypotheker/Detalis formatie kon topscoorder Ruby Vermaas nog wat terug doen, maar dit mocht niet meer baten. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende stand van 23-14 en daarmee viel definitief het doek voor Korbatjo in de 2e klasse.

Er wachten nu nog drie wedstrijden, waarvan twee thuiswedstrijden. Volgende week zaterdag mag de selectie van Korbatjo het opnemen tegen OZC uit Rotterdam in de eigen sporthal in Oud-Beijerland. De aanvang van Korbatjo 1 is 17.20 uur. Korbatjo 2 speelt om 16.05 uur. Beide teams kunnen alle support gebruiken: #komlaatjehoren.