Korbatjo verliest opnieuw van OZC

Op zaterdag 18 maart speelde Korbatjo tegen het Rotterdamse OZC, dat geen onbekende is voor Korbatjo. Eerder dit seizoen werd er thuis op het veld gewonnen en in de zaal van hen verloren.

Voordat de hoofdmacht van Korbatjo van start ging, trad ook Korbatjo 2 aan tegen het tweede team van OZC. Korbatjo 2 strijd op dit moment nog voor handhaving en er moest dus gewonnen worden. Na een hele goede eerste helft was de ruststand 13-6. De doelpunten vielen in het tweede deel iets minder, maar Korbatjo 2 won de wedstrijd uiteindelijk met 17-12 en deed daarmee goede zaken.

Korbatjo 1, waar Dennis de Wit startte voor de afwezige Abe Lorenz, begon de wedstrijd goed. Chaim Reedijk wist in de eerste aanval direct de korf te vinden, maar OZC wist daarop gelijk te reageren door een vrije bal te benutten 1-1. Daarna sloeg De Hypotheker/Detalis formatie een klein gaatje van twee punten door scores van Carlo van Veen en Ruby Vermaas. OZC kwam echter terug en liet zien dat het een makkelijk scorende ploeg is.

Het was een doelpuntrijke beginfase van beide kanten en er werd om en om gescoord.
Bij een stand van 7-7 wisten de Rotterdammers voor het eerst voorbij Korbatjo te komen en brachten zij de marge op twee doelpunten, wat tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Ron Troost in tact bleef: 10-12.

Marcel Versteeg gaf zijn ploeg in de rust nog wat tactische aanwijzingen en gaf aan dat er  zeker punten te behalen vielen.

Helaas voor Korbatjo startten vooral de heren van OZC flitsend aan de tweede helft en stokte de productie bij de thuisploeg. De Beijerlanders keken daarom al vrij snel tegen een grote achterstand aan (10-16), maar bleven ervoor knokken. Door doelpunten van Carlo van Veen, Dennis de Wit, Chaim Reedijk (2x) en Ruby Vermaas (2x) wist Korbatjo de wedstrijd weer spannend te maken en de aansluiting te vinden: 16-17.

Het publiek in sporthal De Boogerd ging er even goed voor zitten. Coach Marcel Versteeg voerde wat wissels door en één van de wissels was Anne van Nes, die al snel een strafworp mocht benutten en de stand naar 18-19 bracht. Daarna wist topscoorder Chaim Reedijk de stand gelijk te trekken naar 19-19.

De inhaalrace was bewonderenswaardig, maar helaas was het kruit daarmee verschoten. Korbatjo kwam in de laatste fase niet meer tot scoren, waar OZC nog wel acht keer de korf wist te vinden en de stand uiteindelijk op 19-27 wist te brengen.

Volgende week speelt de selectie uit bij het Rotterdamse NIO. Korbatjo 2 kan bij winst naar een veilige 6e plek klimmen waardoor handhaving erg dichtbij komt. Korbatjo 1 gaat strijden voor de eerste overwinning dit zaalseizoen, dus alle support is van harte welkom! Aanvang Korbatjo 2 om 17.30 uur en Korbatjo 1 om 18.45 uur.#komlaatjehoren!

Doelpuntenmakers Korbatjo: Chaim Reedijk (7x), Carlo van Veen (4x), Ruby Vermaas (3x), Iris Nienhuis en Dennis de Wit (beiden 2x) en Anne van Nes (1x)